Çalışmayanlara Kredi Veren Bankalar

Öneri İçerikler

Çalışmayanlara İpotekli Kredi

Bildiğiniz üzere bankalar tüketicilere kredilendirme sağlarken, kişilerin alınan krediye ilişkin borcu ödeyebileceği tutarda kredilendirme sağlamaktadır. Hal böyle olunca da henüz bir işte çalışmayanlar için kredi kullanma konusu bir hayli problemli olmakta. Pek tabii ki bu kesin olarak çalışmayanların kredi kullanamayacağına işaret etmez. Bu şartlar altında kredi kullanmak isteyenler için de bir takım kredi kullandırma yolları açılmıştır.

Eğer siz de henüz bir işte çalışmıyorsanız ve kredi ihtiyacınız varsa, bu yazımızın devamında kredi kullanmak için hangi yolları izleyebileceğinizi ve çalışmayanlara kredi veren bankalar hangi şartlarda kredi veriyor açıklayacağız.

Çalışmayanlar nasıl kredi başvurusu yapabilir

Bir işte çalışmayan ve bankaya ibraz edecek gelir belgesi bulunmayan kişiler kredi kullanmadan önce bir takım şartları yerine getirmelidirler. Bunların en başında kredi notu yer alır. Kredi başvurusu yaparken bankaların en fazla dikkate aldığı konulardan birisi de kredi notudur. Eğer kredi notunuz düşükse ve bir geliriniz yoksa o halde düşük tutarlı da olsa kredi kullanabilmeniz çok zordur. Bunun için kredi notunuzun yüksek olduğundan emin olduktan sonra kredi başvurusu yapmanızı öneririz. Aksi halde kredi başvurusu reddedilecek olursa, kredi notunuz bir miktar daha düşüş yaşayacaktır ve bu durum sizin aleyhinize bir duruma neden olacaktır.

Ek olarak eğer üzerinize kayıtlı bir arsa, ev, iş yeri, otomobil varsa bu durum kredi başvurusu yapmanızı kolaylaştıracak bir unsur olacaktır.

Çalışmayanlara ipotekli kredi veren bankalar

Bir işe sahip olmayan ve geliri olmayan kişilerin bankalardan kredi alabilmesinde bir imkan da ipotekli kredi veren bankalar sayesinde ortaya çıkmaktadır. Bu bankalar, bir mal varlığı üzerine ipotek koymak suretiyle, tüketicinin kredi kullanmasına imkan sağlamaktadır. Çünkü eğer kişi aldığı krediye ilişkin borcun ödenmesinde bir zorluk çıkaracak olursa, banka ilgili mal varlığına el koymak suretiyle satışını gerçekleştirir ve söz konusu olan borcu bu satıştan tahsil ederek sorunu ortadan kaldırır.

Bu anlamda eğer kredi kullanmanız gerekiyorsa ve hele de yüksek meblağda bir krediyse o halde üzerinizdeki bir malvarlığını ipotek göstermek suretiyle kredi kullanmanız mümkün.

Hangi bankalar ipotekli kredi veriyor

Bugün Türkiye’de bankacılık sektöründe yer alan neredeyse tüm özel bankaların ipotekli kredi verdiğini söyleyebiliriz. Bu bankalara ilgili mala ilişkin taşınmaz kaydını gösterir belgeyi ibraz ederek, diğer evraklarınız ile beraber başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Genel anlamda ipotekli kredi veren bankalar arasında;

-Garanti Bankası

-Akbank

-Denizbank

-Vakıfbank

-Şekerbank yer almaktadır.

İlgili bankaların resmi web sitesi üzerinden krediler sekmesine ilerleyerek, ipotekli kredi için uygulanan faiz oranları ve vade seçenekleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gerekli şartları taşıyor olmanız halinde, size en yakın banka şubesine giderek ekspertiz talep edebilir ve sahip olduğunuz taşınmaza ipotek koydurmanız halinde alabileceğiniz kredi tutarını öğrenebilir ve ne kadar masraf yapacağınız bilgisini alabilirsiniz.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler