Emeklilere Kredi Veren Bankalar

Öneri İçerikler

Türkiye’de emekli maaşı ile geçinmeye çalışan binlerce kişi var. Sağlık sorunları, ev, araba ve eğitim masrafları gibi birçok ödemeye yetişmek kolay değil. Bu gibi durumlarda emeklilerin zor durumlar yaşamaması için bankalar uygun faizli kredi olanakları sunuyorlar. Özellikle kamu bankaları, emeklilere faizsiz kredi olanağı sunuyor.

Bankaların en önemli müşterilerinden birisi şüphesiz emeklilerdir. Özel bankalar emeklileri kazanmak için birbirinden cazip kredi koşulları sunarken, devlet bankaları ise belirli tutarlarda faizsiz kredi olanakları sunuyor.

Emeklilere Kredi Veren Bankalar Nelerdir?

Düzenli borcunu ödeyen, kredi kartı borcu birikmemiş olan, kredi notu yüksek olan, maaşında her hangi bir kesinti bulunmayan bütün emeklilere bankalar kredi verebilir. Özellikle emekli maaşlarının bankalara transferi yasası ile beraber kredi alımları oldukça kolaylaşmıştır.

[su_note note_color=”#3eeccf” radius=”11″]Kredi Notu Sorgulama ve Öğrenme[/su_note]

Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Kredi kullanmak isteyen emekliler; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan faizsiz olarak kredi çekebilirler. Devlet bankası olan bu üç banka, emekli maaşının yaklaşık 10 katına kadar kredi olanağı sunmaktadır. Vade konusunda da oldukça rahat davranan bu üç banka, 36 ay vadeye kadar destek sağlamaktadır.

Düşük Faizle Kredi Veren Özel Bankalar

Devlet bankalarından faizsiz kredi alamayan emekliler, özel bankaların cazip kredi koşullarından yararlanabilir. Uygun faiz fırsatları ve uygun ödeme planlarıyla, emekliler rahat bir nefes alabilir. Emeklilere uygun faizli kredi veren bankalar şunlardır;

İNG Bank:

1,09 ile 1,59 faiz oranları arasında kredi vermektedir. 48 aya kadar vade seçeneği sunan İNG Bank, kredi faiz oranını kişinin kredi notuna göre belirlemektedir.

PTT:

50.000 TL’ye kadar kredi desteği alınabilir. Faiz oranı 1,85 olarak sabittir. 48 aya kadar vade seçenekleri kullanılabilir.

Garanti Bankası:

48 aya kadar vade seçenekleri ile 10.000 TL’ye kadar kredi kullanılabilir. 1,64 faiz oranı sabittir.

Denizbank:

10.000 TL’ye kadar, 1,54 faiz oranı ve 48 ay vade ile kredi alınabilir. 10.000 TL için yaklaşık aylık 320 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

Yapı Kredi Bankası:

1,38 faiz oranı ile 10.000 TL’ye kadar kredi kullanılabilir. 36 aya kadar vade seçeneği sunulmaktadır.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler