Borç Temizleme – Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Öneri İçerikler

Borç Temizleme Kredileri

Bankalar hiç şüphesiz finansal bir yetersizliğimiz söz konusu olduğunda ihtiyaçlarımızı karşılayan temel kuruluşlardır. Bu anlamda da bankalardan alabileceğimiz çok sayıda kredi ve kredi kartı alternatifi bulunmaktadır. Bir yandan bu kredi ve kredi kartlarına ilişkin borçların da varlığını unutmamak gerekir. Zira özellikle birbirinden farklı bankalardan alınan kredilere ilişkin borçlar bugün yüz binlerce kişinin finansal açıdan ciddi zorluklarla yüzleşmesine neden olmaktadır.

Sizlerle bu yazımızda borç temizleme kredisi ile ilgili olarak detayları paylaşacağız ve bu imkandan faydalanarak borçlarınızı nasıl kapatabileceğinizi ve borç temizleme kredisi veren bankaların hangisi olduğunu paylaşacağız. Bu sayede sizlerde finansal zorluklarınızı yönetmek konusunda önemli bir alanda bilgi sahibi olacaksınız.

Banka sicil sorgulama

Borç temizleme kredisi kullanmadan önce bu noktada bir ihtiyacınızın gerçekten var olup olmadığını sorgulamak gerek. Eğer çok sayıda bankaya borcunuz var ancak bu borçları zamanında ve düzenli ödüyorsanız aslında bir sorun yok demektir. Çünkü borç temizleme kredisi aldığınızda tüm borçlarınıza denk bir tutarda kredi kullanacaksınız ve aldığınız bu kredi için yeni bir faiz ve vade süresi uygulanacaktır. Üstelik erken ödeme cezası ödeyerek de ekstra bir maliyete katlanmanız gerekecek.

Öncelikle FinDeks’in resmi web sitesine giriş yaparak KKB’de kayıtlı olan banka sicil sorgulama yaparak notunuza ilişkin durumu öğrenmenizi tavsiye ederiz. Eğer kredi notunuz ciddi bir düşüş halinde değilse ve hatta yeterli düzeyde yüksekse böyle bir krediden faydalanmak yerine, kendi imkanlarınızla borcunuzu temizlemenizi öneririz.

Puan düşükse banka sicil kaydı nasıl temizlenir?

Eğer kredi notunuz düşükse ve yeni bir kredi kullanmak konusunda güçlükle karşılaşıyorsanız o halde banka sicil kaydı nasıl temizlenir merak ediyor olmalısınız. Bunun için yapmanız gerekenler arasında ilk sıralarda borçlarınızı temizlemek gerekir ve bunun için de borç temizleme kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Borç temizleme kredisi kullandığınızda, ilgili üçüncü bir banka, diğer bankalara olan borçlarınızın tamamını üzerine alır ve size bu kapatılan borçlara denk düşen tutarda bir kredi vermiş olur. Yeni faiz oranı ve yeni bir vade süresi ile siz de bu yeni kredi borcunu ödemeye başlarsınız. Böylelikle hem ödeme kolaylığı kazanır hem de sicilinizi temizlemeye başlarsınız.

Borç temizleme kredisi veren bankalar

Türkiye’de borç temizleme kredisi veren bankalar arasında; QNB Finansbank, Şekerbank, Vakıfbank, Akbank ve Denizbank gibi önde gelen bankalar yer alır.

Şekerbank, %1.86’dan başlayan faiz oranları ile 48 ay vadeli olarak borç temizleme kredisi vermektedir.

Vakıfbank’tan da 48 aya kadar vadeli olmak üzere, avantajlı faiz oranları ile borç temizleme kredisi kullanabilirsiniz.

Akbank benzer şekilde borç temizleme kredisi vermektedir. Banka 48 ay vadeli olarak %1.84’ten başlayan faiz oranları ile kredilendirme sağlar.

Denizbank’tan transfer kredisi kullanarak 48 ay vadeyle, borçlarınızı tek bir çatı altında toplayabilirsiniz.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler