Eft ve Havale Nedir? Nasıl Yapılır? Arasındaki Fark Nedir?

Öneri İçerikler

Havale ve Eft günümüzde en çok kullanılan işlemlerdir. Havale ve Eft’yi henüz bilmeyenler ve bu ikisini karıştırıp aradaki farkı bilmeyen bir çok kişi var. Bu konumuzda sizlere kısaca bir şekilde ikisinin arasındaki farkı, ne olduklarını ve nasıl yaptılığını açıkladık.

Eft ve Havale bir kişiye bankadan para göndermek için yapılan işlemdir. İkisi de bankadan başka bir kişiye para göndermek için kullanılır. Eft ve Havaleyi Mesai saatleri içerisinde bankalardan, ATM’lerden, İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılığından kolayca yapılabilinir.

Peki Eft ve Havale Nedir, Nasıl yapılır ve Arasındaki Fark Nedir? Bu soruların cevaplarına değinecek olursak sizlere kısa ve öz anlayacağınız bir şekilde anlatacağım. İlk olarak Havaleden başlayalım.

Havale Nedir ve Nasıl Yapılır?

Havale, bir kişiye kullandığınız banka yoluyla en hızlı yoldan para göndermektedir. Havalede para gönderirken aynı bankadan aynı bankaya gönderebilirsiniz. Bankanızın mesai saatleri içerisinde bunu gerçekleştirebilir yada ATM, İnternet Bankacılığı ve Mobil bankacılık ile de bunu 7/24 olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Günümüz teknolojisi sayesinde İnternet bankacılığını kullanarak oldukça kolay bir şekilde bir iki tıkla bu işi dilediğimiz saatte gerçekleştirebiliyoruz. Peki havale işlemini İnternetten veya Mobil Bankacılıktan nasıl yapabiliriz? Bunun için ise İnternet yada Mobil bankacılığımıza giriş yaparak Menü’den Para Aktarma seçeneğine tıklayıp Havaleyi seçerek kişinin Iban ve İsmi kullanarak yada Hesap Nosunu kullanarak kolayca işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi ise EFT’nin nasıl yapıldığına ve ne olduğuna bakalım.

EFT Nedir ve Nasıl Yapılır?

EFT’de Havale gibi bir kişiye para gönderme işlemi yapılırken kullanılır ve buda en hızlı işlemlerden biridir. Lakin EFT, A bankasından B bankasına yani başka bankadan başka bankaya yapılan bir işlemdir. Bankanızın mesai saatleri içerisinde bu işleminizi gerçekleştirebilirken, ATM, İnternet ve Mobil bankacılığı ile bu işlemi 7/24 olarak dilediğiniz zamanda dilediğiniz saatte işleminizi yapabilirsiniz.

EFT işlemi yaptığınız da EFT, yalnızca mesai saatleri içerisinde para karşıdaki kişinin hesabına yansır. ATM, İnternet ve Mobil bankacılığı ile 7/24 gerçekleştirebilirsiniz lakin para sadece Mesai saatleri içerisinde alıcıya gider. Peki Hafta sonu Cumartesi veya Pazar parayı gönderdim ne olur? Bu durumda da para karşıdakine ilk iş günü içerisinde sabah saatlerinde ödeme geçer.

EFT İşlemini İnternetten veya Mobil Bankacılıktan Nasıl Yaparım? Sorusunun cevabı ise çok basit. İnternet veya Mobil bankacılığına girerek Menü’ye tıklıyoruz ve Para Aktarma seçeneğine tıklayarak EFT yi seçiyoruz ve kişinin IBAN No ve İsmini kullanarak yada Hesap No sunu kullanarak karşıdaki kişiye dilediğimiz miktardaki parayı aktarabiliyoruz.

EFT ve Havale Arasındaki Fark Nedir?

EFT ve Havale arasındaki farkı aslında yukarıda cevabını verdim lakin burada da kısaca belirteyim. Havale aynı bankadan aynı bankaya para gönderebilirsiniz. Parayı İnternet bankacılığı ile dilediğiniz saatte gönderebilir ve karşıdakine gönderdikten 10 dakika gibi kısa bir sürede para aktarılır.

EFT’de ise farklı bankadan farklı bankaya para gönderebilirsiniz. Yine İnternet ve Mobil bankacılığından dilediğiniz saatte gönderebilirsiniz ancak para karşıdakine sadece mesai saatlerinde aktarılır.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler