Sanal Kart Nedir? Nasıl Alınır? Nereden Oluşturulur?

Öneri İçerikler

İnternetten alışveriş yapmak günümüzde artık olmaksa olmazımız. Saatlerce dolaşacağınız ve ona rağmen bulamayacağınız ürünü internetten bir kaç tıkla oturduğunuz yerden bulup sipariş verebiliyorsunuz. Ancak sipariş kısmında ödeme yaparken herkesin akılına gelen ilk soru şu acaba kredi kartı bilgilerim çalınır mı? Ne kadar güvenli? Kredi kartı bilgilerimi girersem haberim olmadan para çekerler mi? gibi akla bi çok soru gelebiliyor. Sanal kartla bu sorunları aklınızdan tamamen silerek internet üzerinden daha güvenli bir şekilde alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Sanal Kart Nedir? Nasıl Açılır? gibi soruların cevabına da yazımızı okumaya devam ederek bulabilirsiniz.

Sanal Kart Nedir?

Sanal Kart, normal kredi kartımız gibi fiziki bir kart değildir. Yani onu cüzdanımızda vs taşıyamayız. Adından da anlaşılacağı üzere sanal ortamda oluşturabileceğimiz aynı kredi kartı özellikleri taşıyan bir kart. Tek farkı normal kredi kartı gibi fiziksel olmaması haricinde internetten normal kartınızla yapacağınız her şeyi sanal kartınızla da yapabilirsiniz.

Kredi kartınızdaki limitinizden istediğiniz kadarını sanal kartınıza yükleyerek alışveriş sırasında sanal kart üzerindeki numaraları girerek, asıl kredi kartı bilgilerinizi vermeden alışverişinizi yapabilirsiniz. Sanal kartınız ile alışveriş yaptıktan sonra ister limitinizi sıfırlayabilir isterseniz de kartı iptal edebilirsiniz. Tekrar yeni bir alışverişinizde yeni bir limit ekleme yapabilir veya tekrar yeni bir sanal kartınızı kolayca oluşturarak alışverişlerinize daha güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz. Böylece asıl kart bilgileriniz hiç kullanmamış olacak ve böylece kart bilgilerinizi hırsızlara kaptırmamış olacaksınız. Sanal kart bilgileriniz çalınsa bile limiti istediğiniz zaman sıfırlayıp, istediğiniz zaman dolduracağınız için siz haricinde kontrolsüz bir şekilde harcama yapılamaz. Yada direkt kartınızı silip, yeni bir sanal kartı kolayca oluşturabilirsiniz.

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl Alınır?

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl Alınır?
Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl Alınır?

İnternet ortamında asıl kredi kartı bilgilerinizi vermeden sanal kartla alışveriş yapmak için önce bir sanal kart edinmeniz gerekiyor. Bunu elde etmeninde bir kaç yolu mevcut. Sanal kart oluşturmanın en yaygın yolu bir bankanın kredi kartına sahip olmanızdır. Eğer ki kullandığınız bir kendinize ait kredi kartı varsa kullandığınız bankanın internet veya mobil şubesine girip “Kartlar” sekmesine gelerek oradan yeni bir sanal kart alabilirsiniz.

Günümüzde kredi kartını kullandığımız tüm bankalardan sanal kart oluşturabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sanal kartınızı da asıl kredi kartınız gibi mobil veya internet bankacılığından yöneterek ister limit ekleyebilir, limit sıfırlayabilir veya kartınızı iptal edip tekrar oluşturabilirsiniz.

  • YapıKredi Bankası
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Odeabank
  • Finansbank
  • Enpara
  • Fibabank
  • Burgan Bank
  • Şeker Bank
  • HSBC Bank
  • Akbank
  • Anadolu Bank
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • ING Bank

ve eklemeyi unuttuğumuz tüm bankaları kullanarak yeni bir sanal kart alarak kullanmaya başlayabilir ve böylece internette kendi kart bilgilerinizi hiçbir yere girmeden sanal kart bilgilerinizle internette dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz.

Kredi Kartı & Banka Hesabı Olmadan Sanal Kart Oluşturmak

Kredi Kartı & Banka Hesabı Olmadan Sanal Kart Oluşturmak
Kredi Kartı & Banka Hesabı Olmadan Sanal Kart Oluşturmak

Benim kredi kartım veya banka hesabım yok sanal kart oluşturabilir miyim yine de diye soranlar veya merak edenler olacaktır. Bir kredi kartı veya banka hesabınız olmadan da sanal kart edinebilirsiniz. Bunu sağlayan banka harici sanal banka gibi elektronik bankalar ve buralardan da sanal kart alabilirsiniz. Bu yerlerde oldukça banka gibi güvenilir olup, aşağıdaki listedeki yerlerden yeni bir hesap oluşturarak sanal kart oluşturabilirsiniz. Hesabınıza yüklediğiniz miktar kadar da sanal karttan harcama yapabilirsiniz.

  • Papara
  • İninal
  • Paycell
  • Peple
  • Param
  • N Kolay

Sanal Kart ile Taksitli Alışveriş Yapılır mı?

İnternette güvenli alışveriş için ve kredi kartı bilgilerinizi her yerde paylaşmamak için sanal kartın önemini vurguladık. Ancak alışveriş yaparken olmazsa olmazımız taksitlendirmek. Bir ürünü alırken ödeyebileceğimiz şekilde tek çekim yada 3, 6, 9 ve 12 gibi taksitlendirmek de bizim için oldukça önemli. Her sanal kartla olmasa da bankalar aracılığıyla oluşturduğunuz sanal kart ile taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Bankadan bankaya yada firmadan firmaya bu durum değişiklik gösterecektir. Müşteri hizmetlerini arayarak eğer kapalıysa sanal kartınızın taksit seçeneğini açtırabilirsiniz.

Sanal Kart Oluşturmak Ücretli mi?

Sanal kartı nereden oluşturursanız oluşturun bunun için hiçbir ücret ödemezsiniz. Sanal kart oluşturmak tamamen ücretsiz. Tabi oluşturduktan sonra limitiniz 0 ₺ olarak güncellenecektir ancak siz içine ne kadar para yatırırsanız sanal kartınızla harcama yaparken o tutarda bir ücret harcayabileceksiniz. Kredi kartı mantığı gibi ancak limiti siz içine para attığı kadar olacaktır.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler