Sivilce nasıl geçer ? Bir Günde Hızlı Nasıl Geçer ?

Öneri İçerikler

Evet arkadaşlar bugün sivilce illetinden kurtulma yolarından bahsedeceğim.Sivilcelerin nedeni tümüyle tüketilen gıdalar değil. Stres yapmak , uyku düzeninin bozulması durumunda, yorgunluk nedeniyle artan testosteron hormonu sivilceye yol açabiliyor. Sivilce problemi ile zamanla karşı karşıya kalınmayacağının hiçbir garantisi yoktur arkadaşlar Cilt tipi ne olursa olsun, zamanla sivilce oluşumu yaşanabilir.Fakat bunu en aza indirmemize yarayan doğal cilt bakım kremleri var ayrıca bazı yapılmadığında sivilce oluşumunu azaltan durumlar var.Sizin için bu durumları sizlr için geniş kapsamlı bir araştırma yapmaya çalıştım umarım yararlı olur gelin bu kremler doğal maskeler nelerdir bakalım.

 

Sivilce Nasıl Geçer ?

– Cildi temiz tutmak sivilceleri geçirir

– Elma sirkesi veya üzüm sirkesi ile cildinizi her gece silerseniz; sivilcelerin küçüldüğünü görürsünüz. Sirkeler su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.

– Limonu pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp 5 dakika bekletin ve ardından cildinizi yıkayın.

– Kan şekeri düzeyini yavaş yükselten glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenin. Yendikten sonra kan şekerini aniden yükselten gıdalar sivilce oluşumunu arttırabilir. Öğün atlamayın ve kahvaltı etmeden güne başlamayın.

– Cilde uygulanan papatya çayı ciltte oluşan iltihapların sönmesini sağlar.

– Sivilce, cilt yüzeyindeki çinko eksikliği sebebi ile oluşum gösterir. Bu nedenle sivilce oluşumunu engellemek için çinko bakımından zengin kozmetik ürünleri kullanılmasında yarar vardır.

– Alkol tüketimini azaltın ya da bir süre tamamen bırakın. Günde 2 litre kadar su içmeye çalışın.

– Çileğin içinde bulunan salisilit asit birçok sivilce kreminde kullanılan bir maddedir. Mevsiminde yenilen çileğin sivilce oluşumunu azalttığı bilinmektedir.

– Stresi yükselten kahve ve çay tüketimini sınırlandırın. Vitamin ve mineral bakımından zengin meyve suları veya bitkisel çaylardan içebilirsiniz.

Sivilce Nasıl Gecer

– Kendinize bir egzersiz programı hazırlayın ve haftanın en az 3 günü iyice terleyinceye kadar egzersiz yapın.

– Trans yağlarla hazırlanan, işlenmiş gıdalardan uzak durun. Daha az kızartma daha çok haşlama tüketin. Gıda boyası, kimyasal koruyucu ve sentetik gıda takviyeleri ile üretilen gıdaları yemeyin.

– Terledikten sonra yüzün yıkanarak dezenfekte edilmesi sivilce oluşumunu önleyecektir.

– Patates C ve B vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca protein, bakır ve demir yönünden de vücut için faydalıdır. İçinde barındırdığı bu maddeler sayesinde ciltte oluşan sivilcelerin kurumasını sağlar. Patates maske olarak uygulandığı takdirde sivilcelerin kaybolmasını sağlar.

– Balık oldukça fazla çinko içermektedir. Çinko sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Balık birçok türü cilt için olumlu etkiler sağlar.

– Sivilce ile mücadele için, meyve ve sebzelerin sağladığı vitaminlerden yararlanılmalıdır.

– Domates, salatalık gibi lifli gıdalar vücutta birçok fayda sağladığı gibi sivilce ile mücadele edebilmek için de önemlidir.

Dr. Mehmet Öz’ün Sivilce için Önerisi

Dr. Mehmet Öz, sivilcelerin dokuya zarar vermeden iğneyle delinebiliceğini belirtti. Sivilcenin beyaz kısmının ölü deri olduğu için “Paralel” bir şekilde iğne ile dilenebiliceğini ve deriyede hiçbir zararının olmadığını açıkladı.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler