Taşıt Kredisi Almak için Gerekli Şartlar ve Evraklar Nedir?

Öneri İçerikler

Taşıt Kredisi Almak için gerekli şartlar ve belgeler nedir? Sorusunu sizler için cevapladık. Konumuzun devamında taşıt kredisi çekebilmeniz için nelerin gerekli olduğunu sizler için açıkladık. Bu şartları yerine getiren herkes kolayca taşıt kredisi çekebilir. Bakalım neymiş bu gerekli şartlar…

Araba artık büyük bir gereksinim. Bu gereksinimimizi karşılamak için de ilk öncelikle paraya ihtiyacımız var. Hepimizin elinde nakit paralar bulunmadığından dolayı çareyi kredi çekmekte bulmaktayız. Lakin bankalar ise bizlere kredi verirken gerekli şartları önümüze koymakta. Bu durum da bankalarda kendini garantiye alarak kredi çekecek kişinin ödeyip ödeyemeyeceğini anlıyor.

Kredi notunuz, çalıştığınız yerde ne kadar çalıştığınız, geliriniz gibi birçok etkene bakan bankalar, size bu şartlara göre kredi veriyor. Aracı alacağınız firmanın çalıştığı bir banka varsa o bankalardan daha uygun faiz oranı ile kredi çekmeniz daha kolaylaşabilir. Tabi bu durum değişiklik gösterebilir. Şimdi ise bankaların bizlere sunduğu şartlara gelelim.

Taşıt Kredisi için Bankaların Gerekli Şartları

Taşıt Kredisi çekmek için öncelikle 18 yaş sınırını aşmanız gerekmekte ve en az 3 aylık devam eden bir SGK kaydınız bulunmakta. Daha önce kredi çektiyseniz ve devam eden krediniz varsa zamanınızda ödeyip ödemediğiniz de bankalar için oldukça önemli bir durum. Eğer düzenli bir şekilde kredi ödemelerinizi gerçekleştirdiyseniz bankaların gözünde oldukça değerlisiniz demektir. Ayrıca önemli şartlardan biri de maaş bordrosu yada gelir belgeniz. Son olarak da ve en önemli olan şartınız da Kredi Notunuz. Eğer kredi notunuz iyiyse taşıt kredinizi çok rahatlıkla çekebilirsiniz.

2. el araç alacaklar için bankalar, araç yaşı limitini 5 yıl, bazı bankalar için de 8-10 yıla kadar tutmaktadır.

[su_note note_color=”#3eeccf” radius=”8″]Kredi Notunuzu öğrenmek için ise Kredi Notu Sorgulama ve Öğrenme bağlantısına tıklayabilirsiniz.[/su_note]

Bunların yanı sıra, eğer kredinizi çektiniz ve ödeyemediğinizi varsayarsak banka aracınızı elinizden alma hakkına sahip olduğu için ödeyememe gibi bi durumda aracınız elinizden gidebilir.

Taşıt Kredisi için Gerekli Evrak ve Belgeler

Bankaya gittiniz ve tüm şartlara uyuyorsunuz diyelim. Ancak şartlara uymanız yetmiyor ve bu seferde Taşıt Kredisi için sizden bazı evraklar isteniyor. Tabi önemli nokta şartlara uymaktı. Bu evrakları da eksiksiz bir şekilde bankaya götürdüğünüz taktirde tüm işlemleri tamamlamış oluyor ve kredinizi artık çekmiş oluyorsunuz. Bakalım gereken evraklar nelermiş..

  • Nüfus Cüzdanınız ve Fotokopisi
  • Aylık gelirinizi gösteren belge
  • Taşıt sıfır ise proforma fatura
  • Taşıt ikinci el araçlar ise ruhsat
  • Kamu tarafından verilen bir belge (İkametgah, elektrik, telefon, su, doğalgaz faturası..)
  • Serbest çalışanlar için Vergi Levhası
  • Şirket sahipleri şirketinin mali durumunu ve ortaklığını gösteren evrak
  • Emekli olanlar için Hesap cüzdanı
  • Gayrimenkul Gelirini gösterecek olanlar için tapu aslı ve fotokopisi

Tüm bu şartlar ve evrakları tamamlamış olanlar artık kredi çekmek için hazır demektir. Her şeyi tamamladıktan sonra artık paranızı çekmemeniz için hiçbir engel bulunmamakta.

[su_note note_color=”#6aec3e” radius=”8″]Ayrıca en uygun taşıt kredisi veren bankaları sizler için listeledik. Bu bankalara En Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.[/su_note]

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler