Çalışmayan Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar

Öneri İçerikler

Ev Hanımları Kredi Çekebilir mi?

Ailelerinin ev işlerine ve özellikle çocuklarının bakımına özen gösterirken bir işte çalışmayan ev hanımları çeşitli ihtiyaçları söz konusu olduğunda finansmana da gereksinim duyarlar. Bu durumda da bankalardan kredi kullanmak isteyebilirler ve birçok kişi ev hanımları kredi çekebilir mi merak eder.

Türkiye’de genel olarak akıllardaki düşünce ev hanımlarının kredi kullanamayacağı yönündedir ancak bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü gerekli şartları yerine getiren ev hanımları da bankalardan kredi kullanabilirler ve ihtiyaç duydukları finansmanı bankalardan alabilirler. Pek tabii ki bu noktada bankalar bir takım şartları ararlar ancak bu şartlar da sanılan kadar keskin ve zorlu değildir.

Ev hanımları ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilir mi?

Bugün herhangi bir işte çalışmayan ve gelir belgesi olmayan kadınlarımız da ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirler. Bildiğiniz üzere bankalar artık kredi başvurularında çeşitli şartlarda gelir belgesi ibraz etmeksizin kredilendirme sağlamaktadır. Özellikle bireysel ihtiyaç kredisi konusunda bu esnekliği sağlayan bankalara başvuru yapmak ve kredi almak ise oldukça kolay.

Gelir belgesiz kredi başvurusunda gözetilen en önemli husus başvurulan kredi miktarının belirli bir düzeyin üzerinde olmamasıdır. Bu belirtilen düzeyin altındaki kredi miktarı için internet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurularda sıklıkla bankalardan başvuru onayı gelir ve kredi tahsis edilir. Tabii bu noktada başvuru yapan kişinin kredi notunun yeterli olması da oldukça önemlidir.

Ev hanımlarına kredi veren bankalar

Bir işte çalışmayan ve gelir belgesi olmayan ev hanımları için Türkiye’de kredi veren bankalar vardır. Bu bankalardan bazıları ise şunlardır;

-QNB Finansbank: Özellikle son yıllarda internet ve mobil bankacılık alanlarında devrim niteliğinde çalışmalara imza atan QNB Finansbank, ev hanımlarına kredi veren bankalar arasında ilk sıralarda yer alır. İster bankanın resmi web sitesi üzerinden veya ister mobil bankacılık uygulaması üzerinden gelir belgesi ibraz etmeksizin yapılacak olan başvurularda bankadan kredi alabilmek mümkün. Bankadan kredi almak için kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir ve maksimum 20 bin TL’ye kadar başvuru yapmanız önerilir.

-CEPTETEB: TEB’in mobil bankacılık uygulaması olan CEPTETEB üzerinden gelir belgesiz kredi başvurusu yapabilmek mümkün. Bin TL ile 15 bin TL arasında değişen miktarlarda yapacağınız gelir belgesiz kredi başvurularında eğer kredi notunuz yeterli görülürse başvurunuz anında onaylanır ve krediniz hesabınıza aktarılır.

-İş Bankası: Türkiye’nin önde gelen bankalarından birisi olan Türkiye İş Bankası, ev hanımları, öğrenciler ve çalışmayanlar için kredi kullandırmak konusunda oldukça esnek bir banka. Üstelik en uygun faiz oranları ile kredilendirme sağlayan İş Bankası’nın internet bankacılığı hizmetlerinden yararlanarak kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer kredi notunuz yeterli görülürse 15 bin TL’ye kadar kredi ihtiyacınız için başvurunuz yüksek olasılıkla onaylanacaktır.

Bu bankaların resmi web sitelerini ziyaret ederek ilgili kredilendirmelerle alakalı detaylı bilgi alabilirsiniz.

- Advertisement -spot_img

İlgili İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

En Yeni İçerikler